Vlooienmiddel hond

Vlooien zijn een hardnekkige plaag die je liever niet in huis neemt. Maar helaas ontkom je er soms niet aan. Deze vlooien komen in twee soorten voor bij huisdieren zoals honden, namelijk de hondenvlo en de kattenvlo.

Wat gek is om te noemen is dat de kattenvlo de meest voorkomende vlo is, bij zowel katten als honden. Deze vlooien leggen tientallen eitjes die na twee tot vier dagen uitkomen. De eitjes worden op vochtige en donkere plekken gelegd.

Echter een vlo kan pas eitjes leggen nadat ze voeding tot zich genomen hebben. Precies om deze reden leggen de vlooien dan ook de eitjes vaak in de vacht van een dier. Na een week of twee/drie ontwikkelt het eitje zich tot een pop en daarna tot een volwassen vlo.

Effectief vlooien bestrijden

De meest belangrijke redenen om vlooien te bestrijden zijn toch wel wormen, jeuk en vlooienallergie. Vlooien voeden zich namelijk aan het dier en met elke beet wordt er speeksel in de huid gespoten.

Het voorkomt stolling van het bloed, maar het zorgt ook tegelijkertijd voor jeuk en irritatie bij het dier. De vlooien kunnen ook de eitjes van lintworm bij zich dragen en doorgeven, waardoor je hond lintworm kan krijgen. Het is dus echt belangrijk dat je effectieve vlooienmiddel hond gebruikt. Voor meer informatie ga je naar https://tinki.nl/c/vlooienmiddel-hond